Salată picanta de bulgur si legume
PrinteazaSalată picanta de bulgur si legume din: ulei de seminţe de dovleac, pastă picantă Harissa, scu de lamaie, zahar brun, ghimbir, chimen, usturoi, sare, piper, bulgur, ulei, curcuma, supă de legume, castravete, ceapă verde, ardei gras roşu, ardei gras galben, ridichi, roşii cherry, telemea.
Ingrediente pentru dressing:
- 5 linguri ulei de seminţe de dovleac
- 2 linguri pastă picantă Harissa
- sucul de la 1/2 lămâie
- 1 linguriţă zahăr brun
- 1/2 linguriţă ghimbir măcinat
- 1/2 linguriţă chimen măcinat
- 2 căţei de usturoi pisaţi
- sare, piper
Ingrediente pentru salată:
- 200 g bulgur
- 1 lingură ulei
- 1 linguriţă curcuma
- 600 ml supă de legume
- 1/2 castravete
- 3 fire ceapă verde
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras galben
- 1 legătură ridichi 5 roşii cherry
- 100 g telemea
Mod de preparare:
Se bat cu telul toate ingredientele pentru dressing (zahărul se dizolvă mai întâi în suc de lămâie). Se lasă să se marineze. Se prăjesc 200 g bulgur într-o lingură ulei încins; se pudrează cu curcuma, se sărează şi se toarnă supă de legume; se lasă să fiarbă 5-6 min. Se ia de pe foc şi se lasă să se mai înmoaie 15 min.
Se curata legumele si se taie i bucati. Se aseaza intr-un castron bulgurul rece si se amesteca impreuna cu legumele. La final se adauga dressingul si telemeaua zdrobita cu furculita.
Salată picanta de bulgur si legume
Pofta buna!