Salata picanta de fructe de mare

Printeaza

Salata picanta de fructe de mare din: creveti, scoici, boia, suc de portocale, ulei, busuioc, sare.

Fructele de mare reprezintă o varietate de animale marine comestibile, bogate în proteine, vitamine și minerale. Acestea includ crustacee (cum ar fi creveții, crabi, homarii și langustele), moluște (cum ar fi scoicile, midii și stridiile) și cephalopode (cum ar fi caracatițele și calamarii). Fructele de mare sunt apreciate în bucătăria internațională pentru gustul lor distinctiv și textura lor delicioasă.

Beneficiile nutriționale: Fructele de mare sunt o sursă importantă de proteine de înaltă calitate, acizi grași omega-3, vitamine (cum ar fi vitamina A, vitamina E și vitaminele din complexul B) și minerale (cum ar fi fierul, iodul, seleniul și zincul). Acestea pot contribui la menținerea sănătății inimii, la dezvoltarea și funcționarea creierului, la întărirea sistemului imunitar și la menținerea sănătății oaselor.

 

Ingrediente:Salata picanta de fructe de mare

  • 2 linguri suc de portocale roşii
  • 1 lingură suc de lămâie verde
  • 1 linguriţă ghimbir proaspăt ras
  • 1/2 linguriţă boia de ardei
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 2 linguri busuioc
  • sare
  • 250 g creveţi
  • 250 g scoici
  • 250 g carne de crab

 

Mod de preparare:

Se amestecă 2 linguri suc de portocale roşii cu 1 lingură suc de lămâie verde, 1 linguriţă ghimbir proaspăt ras, 1/2 linguriţă boia de ardei şi 1/2 linguriţă de sare.

Se adaugă 3 linguri ulei, 1 lingură ulei de măsline şi 2 linguri busuioc proaspăt tocat. Se fierb 250 g creveţi mari, 3-4 minute.

Se fierb 250 g scoici circa 3 minute. Se scurg, se adaugă la creveţi şi se pun la frigider pentru 15 minute.

Se mai adaugă în vas 250 g carne de crab, pulpa de la 1 ardei gras roşu tăiat cuburi de 1 cm şi se amestecă încet.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Cocktail cu fructe de mare

Salata de fructe de mare cu suc de portocale

Salata de fructe de mare cu suc de portocale din: creveti, scoici, boia, suc de portocale, ulei, busuioc, sare, ananas. Ingrediente: 2 linguri suc de portocale roşii 1 lingură suc de lămâie verde 1 linguriţă ghimbir proaspăt ras 1/2 linguriţă boia de ardei 3 linguri ulei 1 lingură ulei de măsline 2 linguri busuioc sare […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.