Salata picanta de fructe de sezon
PrinteazaO reteta de salata picanta de fructe de sezon din: mango, boabe de struguri, piersici, capsuni, cocos, zahar pudra, praf de chilli, praf de mustar si sare.
- 1 mango mare
- 125 g boabe de struguri negri fara samburi, taiate in jumatati
- 125 g boabe de struguri albi fara samburi, taiate in jumatati
- 125 g piersici descojite, curatate de samburi si taiate felii
- 125 g capsuni curatate de codite si taiate in jumatati sau in sferturi, in functie de marime
- 25 g cocos deshidratat, neindulcit
- 20 g zahar pudra
- un varf de cutit praf de chilli
- un varf de cutit praf de mustar
- sare
Mod de preparare:
Se descojeşte fructul de mango, se scoate sâmburele si se taie pulpa felii subţiri. Se pun feliile de mango într-un castron mare şi se adaugă strugurii albi si negri, piersicile si căpşunile.
Se macină fin cocosul într-o râşniţă sau într-o piuliţă. Se adaugă zahărul, praful de chilii, muştarul şi un vârf de sare şi se amestecă bine. Se adaugă mixtura de cocos peste fructe, se amestecă bine, se acoperă şi se pune la frigider pentru cel puţin 1 oră sau peste noapte, pentru ca aromele să se întrepătrundă.
Salata picanta de fructe de sezon
Pofta buna!