Salata picanta de pui
PrinteazaSalata picanta de pui din: piept de pui, ghimbir, piper sichuan, zahar, ulei de susan, ulei de ardei iute, sos de soia, telina, praz, coriandru, seminte de susan.
Ingrediente:
- un kilogram de piept de pui dezosat fara piele, taiat in fasii de cinci centimetri cu grosimea de 1,5 centimetri
- doua felii de ghimbir proaspat
- doua lingurite de piper Sichuan macinat
- doua lingurite de zahar
- doua lingurite de ulei de susan
- doua lingurite de ulei din ardei iuti
- patru-sase lingurite de sos de soia
garnitura la alegere:
- fire de telina feliate subtire
- praz taiat julein
- frunze de coriandru
- seminte de susan prajite
Mod de preparare:
Pune puiul si ghimbirul intr-o cratiţă mică. Acoperă-le cu apă rece şi lasă-le pe foc până dau în clocot, apoi dă focul mic şi mai aşteaptă zece minute. Intre timp, toarnă într-un bol mare multă gheaţă şi apă rece; scufundă o strecurătoare.
Când puiul e gătit, scoate-l din cratiţă şi pune-l în strecurătoarea din bolul cu gheaţă.
După ce s-a răcit carnea, ridică strecurătoarea şi scurge-o bine.
Pune fâşiile de pui într-o pungă de plastic cu închidere ermetică. închide punga şi bate uşor carnea cu o tigaie mică; pune-o deoparte.
Intr-un bol mare, amestecă piperul Sichuan, zahărul, uleiul de susan, uleiul din ardei iute şi patru linguriţe de sos soia.
Rupe fâşiile de pui în bucăţi mai mici deasupra bolului, adaugă garnitura, amestecă şi, dacă vrei, mai pune puţin sos soia sau ulei din ardei.
Vei obţine patru porţii.
Salata picanta de pui
Pofta buna!