Salata picanta cu tofu
PrinteazaSalata picanta cu tofu din: tofu, ulei, sare, piper, castraveti, ceapa, usturoi, chili, lamaie, zahar.
Ingrediente:
- 4 bucăţi tofu
- sare
- piper
- 2 linguriţe de ulei
- 2 castraveţi japonezi, lungi
- 1 ceapă roşie
- câteva frunze de lăptucă
- 2 căţei mari de usturoi, tocat mărunt
- 1 chili roşu, curăţat de seminţe, tăiat mărunt
- 2 linguri de zeamă de lămâie
- 1 lingură apă
- 2 linguriţe zahăr
- 1/4 linguriţă sare
Mod de preparare Salata picanta cu tofu:
Se taie tofu felii puţin mai groase de o jumătate de centimetru, se sărează (opţional) şi se piperează.
Jumătate din felii se prăjesc pe ambele feţe, la foc moderat, într-o tigaie de teflon, cu o linguriţă de ulei, bine încins înainte.
Se lasă să se răcească bine. Se procedează identic şi cu celelalte felii.
Castraveţii se taie de-a latul, la jumătate, apoi de-a lungul felii subţiri, pentru a face funde. La fel se procedează şi cu ceapa.
Se pun într-un castron tofu, castravetele şi ceapa.
Se omogenizează într-un castronel toate ingredientele pentru garnitură şi se toarnă peste salată.
Pofta buna!