Salata cu piept de cucan, nuca si ardei iute
PrinteazaSalata cu piept de cucan, nuca si ardei iute din: piept de curcan, salata verde, nuca, cirese, ardei iute, cascaval, rosii cherry, castraveti verzi, ardei capia, cartofi, sos de soia, otet balsamic, ulei, sare, piper, cimbru, iaurt.
- 500 g piept de curcan
- o salata verde
- 100 g nuca
- 250 g cirese
- un ardei iute
- 250 g cascaval
- 200 g rosii cherry
- 3 castarveti verzi
- doi ardei capia
- 3 cartofi
- 25 ml sos de soia
- 20 ml otet balsamic
- 100 ml ulei
- sare
- piper
- cimbru
- iaurt
Mod de preparare:
Carnea de curcan se spală, se taie bucăţi, se fierbe în apă cu sare şi piper, se scurge şi se lasă să se răcească. Se taie cubuleţe şi se pune într-un bol împreună cu salata verde ruptă fâşii.
Ardeii capia şi ardeiul iute se spală, se taie felii subţiri şi se pun peste carne.
Nuca se toacă mărunt şi se pune peste ingredientele din bol. Castraveţii verzi se spală, se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. Roşiile cherry se spală, se taie jumătăţi sau sferturi şi se pun în bol împreună cu cireşele curăţate de sâmburi.
Cartofii se spală, se fierb în apă cu sare, se scurg şi după ce s-au răcit se taie cuburi. într-un bol separat se amestecă sosul de soia cu uleiul de măsline, oţetul balsamic, sare, piper şi cimbru după gust.
Se amestecă salata, se pune în boluri şi deasupra se toarnă sosul vinegretă.
La sosul vinegreta se mai poate adauga si iaurt.
Salata cu piept de cucan, nuca si ardei iute
Pofta buna!