Salata cu piept de curcan, ceapa verde si cascaval
PrinteazaSalata cu piept de curcan, ceapa verde si cascaval din: piept de curcan, ulei de masline, paine toast, salata verde, rosii, ridichi, ceapa verde, masline verzi, cascaval, maioneza, iaurt, usturoi, otet, condimente, patrunjel, sare.
Inrgediente:
- 300 g piept de curcan
- 2 linguri ulei de masline
- 2 felii de paine toast
- 1 salata verde mare
- 4 rosii
- 1 legatura ridichi
- 1 ceapa sau 1 legatura de ceapa verde
- 100 g masline verzi
- 100 g cascaval
- 3 linguri maioneza
- 200 g iaurt dietetic
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura de otet
- condimente pentru carne de pasare
- cateva frunze de patrunjel
- sare
Mod de preparare:
Spală carnea şi pune-o pe un şervet absorbant. Presară condimente pentru carne de pasăre şi tai-o în fâşii.
Frige carnea la foc mic, într-o tigaie de teflon, timp de 4-5 minute, întorcând-o pe toate părţile. După ce se răceşte, tai-o în cuburi.
Taie pâinea în cubuleţe şi prăjeşte-le în uleiul de măsline până devin aurii. Spală frunzele de salată, iar după ce s-au scurs, rupe-le în fâşii. Spală şi curăţă legumele rămase. Taie roşiile şi ridichile în felii, iar caşcavalul în cubuleţe.
Pune într-un bol ingredientele pregătite anterior. Pentru dressing, zdrobeşte usturoiul şi mărunţeşte ceapa.
Amestecă-le cu maioneza, iaurtul şi oţetul. Pune sare şi piper după gust.
Toarnă dressingul peste salată şi las-o zece minute la rece. Inainte de a o servi, presară frunze de pătrunjel.
Salata cu piept de curcan, ceapa verde si cascaval
Pofta buna!