Salata cu piept de pui, smantana si parmezan
PrinteazaSalata cu piept de pui, smantana si parmezan din: file de piept de pui, sare, piper, unt, salata, mustar dulce, otet din vin alb, ulei de masline, smantana, parmezan.
- 600 g file din piept de pui
- sare
- piper
- 1 lingura unt topit
- 250 g salata (eisberg, creata etc)
- 1 lingurita mustar dulce
- 3 linguri otet din vin alb
- 4 linguri ulei de masline
- 3 linguri smantana
- 2 linguri parmezan proaspat razuit
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Spălaţi carnea, uscaţi-o pe un şervet de bucătărie şi condimentaţi-o cu sare şi piper.
Incingeţi untul şi prăjiţi pieptul pe ambele părţi, apoi daţi-l la cuptor cca 10 min. Pregătiţi salata şi tăiaţi-o bucăţi potrivite.
Amestecaţi într-un bol sarea, piperul, muştarul şi uleiul. Adăugaţi smântână şi parmezanul şi condimentaţi. Puneţi salata într-un castron mare, turnaţi dressingul şi condimentaţi-o încă o dată, dacă este cazul.
Scoateţi puiul din cuptor, tăiaţi-l felii rotunde şi aşezaţi-l peste salată.
Salata cu piept de pui, smantana si parmezan
Pofta buna!