Salata cu piept de rata, iaurt si sfecla rosie
PrinteazaSalata cu piept de rata, iaurt si sfecla rosie din: iaurt gras, maioneză, usturoi, sare, piper, chili, piepţi de raţă, rosii, ceapa verde, frunze de spanac proaspăt, salată verde, sfeclă roşie de la borcan.
Ingrediente:
- 150 g iaurt gras
- 50 g maioneză
- 1 căţel de usturoi
- sare
- piper
- chili
- 600 g piepţi de raţă
- 4 roşii
- 2 cepe verzi
- 120 g frunze de spanac proaspăt
- 1 salată verde
- 120 g sfeclă roşie de la borcan
Mod de preparare:
Se prepară dressingul: se amestecă iaurtul cu maioneză, usturoi pisat şi sare; se condimentează după gust cu chili şi piper.
Se lasă să se marineze la frigider.
Se taie pieptul de raţă în patru; fiecare porţie se spală şi se şterge. Se crestează pielea cu un cuţit ascuţit, fără a atinge carnea de dedesubt. Se freacă cu sare şi piper.
Se încinge o tigaie antiaderentă: se aşază piepţii de raţă cu partea cu pielea în jos şi se prăjesc la foc mijlociu cca 12 min.
Se întoarce carnea pe partea cealaltă şi. se prăjeşte cca 10 min.
Se scoate carnea din tavă şi se înfăşoară în folie de aluminiu; se lasă să se odihnească cca 5 min.
Apoi se lasă să se răcească complet.
Se taie roşiile felii. Se taie rondele ceapa verde. Se taie mărunt frunzele de spanac mai mari.
Se taie fâşii salata verde. Se taie felii subţiri sfecla roşie. Intr-un castron se amesecă atent spanacul împreună cu ceapa şi frunzele de salată.
Se repartizează pe farfurii amestecul de salată cu roşii şi sfeclă; se sărează şi se piperează. P
iepţii se taie felii cu un cuţit bine ascuţit şi se aşază pe farfurii, cu dressingul.
Salata cu piept de rata, iaurt si sfecla rosie
Pofta buna!