Salata cu piept de rata, miere si taitei de orez din: piept de rată, sos de soia, miere, tăiţei laţi de orez, limete, ţelina apio, ulei de arahide, frunze de mentă, frunze de busuioc, alune, ardei iuti.
Ingrediente:
600 g piept de rată
2 linguri cu sos de soia
2 linguri cu miere
200 g tăiţei laţi de orez
4 limete
2 fire de ţelina apio
2 linguri cu ulei de arahide
2 mâini de frunze de mentă
2 mâini de frunze de busuioc
40 g alune
2 ardei iuţi
frunze de mentă si busuioc pentru decor
Mod de preparare:
Pune pieptul de raţă cu pielea în jos pe grătarul încins şi rumeneşte-l cinci minute.
Amestecă sosul de soia cu mierea şi asezonează cu piper proaspăt măcinat.
Intoarce bucata de came cu pielea în sus, unge-o cu amestecul de soia si aşaz-o intr-o tava, pe un grătar (pentru a strânge grăsimea).
Dă la cuptor pentru o jumătate de oră.
Prepară pastele de orez conform instrucţiunilor producătorului şi scurge-le într-o sită.
Amestecă zeama de la două limete cu uleiul de arahide şi toarnă peste firele de apio tăiate după preferinţă, frunzele de mentă şi busuioc, aşezate într-un bol încăpător.
Adaugă pieptul de raţă, ardeiul iute feliat cât mai subţire, alunele zdrobite şi limetele rămase, tăiate în sferturi.
Garniseşte cu frunze de mentă si busuioc si serveste salata de îndată.
Salata cu piept de rata din: piept de rata, salata, cepa, ciuperci, nuci, parmezan, ulei, otet, sare, piper, lipii. Ingrediente: un piept afumat de rată o salată un fir ceapă verde 2 ciuperci albe miezul a două nuci 50 g parmezan Pentru sos: o lingură ulei o linguriţă oţet balsamic un praf sare piper 8 […]
Salata de rucola cu piept rece de rata din: piept de rata, rozmarin, usturoi, otet, ulei, sare, piper, masline, rucola, parmezan, vinegreta. Ingrediente: 4 bucăţi piept de raţă cu piele 5 crenguţe de rozmarin 3 căţei de usturoi pisaţi 150 ml oţet de Sherry 5 linguri de ulei de măsline sare piper 24 măsline negre […]
Salata cu piept de rata, iaurt si sfecla rosie din: iaurt gras, maioneză, usturoi, sare, piper, chili, piepţi de raţă, rosii, ceapa verde, frunze de spanac proaspăt, salată verde, sfeclă roşie de la borcan. Ingrediente: 150 g iaurt gras 50 g maioneză 1 căţel de usturoi sare piper chili 600 g piepţi de raţă 4 roşii 2 cepe verzi 120 g frunze […]
Salata cu piept de rata si dressing de iaurt din: iaurt, maioneza, usturoim sare, piper, chili, piept de rata, rosii, ceapa verde, spanac, salata verde, sfecla rosie. Ingrediente: 150 g iaurt 50 g maioneză 1 căţel de usturoi sare, piper chili 600 g piept de raţă 4 roşii 2 cepe verzi 120 g frunze de […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.