Salata cu piept de rata, varza si castane
PrinteazaSalata cu piept de rata, varza si castane din: piept de rata, sare, piper, chimen, varza rosie, castane comestibile, ceapa rosie, suc de lamaie, ulei de masline, stafide.
- 1 piept de rata
- sare
- piper
- chimen
- 1/2 capatana varza rosie
- 350 g castane comestibile proaspete
- 1 ceapa rosie
- sucul de la 1 lamaie
- 4 linguri ulei de masline
- 30 g stafide
Mod de preparare:
Se condimentează carnea cu sare, piper şi chimen; se coace în cuptorul încins la 180 °C, până ce devine moale şi rumenă.
Se lasă să se răcească, se dezosează şi se taie felii.
Se crestează castanele, se aşază pe o tavă şi se coc cca 20 min. în cuptorul încins la 160 °C. în acest timp se scot din cuptor din când şi se scutură tava. La final se scot din cuptor şi se decojesc.
Se toacă varza şi se opăreşte cu apă clocotită; se trece prin jet de apă rece şi lasă să se scurgă.
Se sărează, se piperează şi se amestecă într-un castron cu sare, piper şi ceapă tocată; se lasă să se odihnească 5 min.
Apoi se adaugă suc de lămâie şi ulei, urmate de stafide, castanele tocate şi pieptul de raţă tăiat felii.
Salata cu piept de rata, varza si castane
Pofta buna!