Salata poloneza cu pui, portocala si alune

Printeaza

Salata poloneza cu pui, portocala si alune din: piept de pui, oua, ulei, mustar cu hrean, iaurt cremos, pesmet, zeamă de lămâie, alune de pădure sau arahide zdrobite, ţelină, portocala, sare, piper.

Salata poloneza cu pui, portocala si alune

Ingrediente:

  • 600 g piept de pui
  • 2 gălbenuşuri
  • 50 ml ulei
  • 1 linguriţă muştar cu hrean
  • 2-3 linguri iaurt cremos
  • 2-3 linguriţe pesmet
  • 2-3 linguriţe zeamă de lămâie
  • 100 g alune de pădure sau arahide zdrobite
  • 1 ţelină mică
  • 1 portocală
  • sare
  • piper măcinat

Mod de preparare:

Speli pieptul de pui şi îl fierbi în apă uşor sărată. Scurgi pieptul de pui fiert, iar după ce s-a răcit, îl cureţi de piele şi oase, după care îl toci mărunt sau, după preferinţă, îl tai în cubuleţe.

Cureţi ţelina, o speli şi o dai pe răzătoarea mare. Decojeşti portocala şi o desfaci în felii pe care le tai cubuleţe. Intr-un bol mare, prepari maioneza din gălbenuşuri, muştar, ulei şi zeamă de lămâie.

Ai grijă să amesteci tot timpul în acelaşi sens şi să încorporezi ulei în cantităţi foarte mici, ca să nu se taie maioneza. La sfârşit, adaugi iaurtul, pes­metul, sare şi piper după gust.

Amesteci dressingul de maioneză şi iaurt cu restul ingredientelor. Sărezi şi condimentezi salata după gust şi o păstrezi în fri­gider până în momentul servirii.

O decorezi cât mai este­tic, cu legume proaspete. Dacă ai o ascuţitoare pentru morcovi, vei realiza floricele încântătoare. Cu acelaşi dis­pozitiv poţi să faci floricele şi din castraveţi lungi, de seră.

Salata poloneza cu pui, portocala si alune

Salata poloneza cu pui, portocala si alune

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Ce adunatura este in salata asta 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.