Salată poloneză
PrinteazaSalată poloneză
- 2 căpăţani de lăptuci
- 3 castraveţi miilocii
- un pahar smîntînă
- 2 linguri oţet
- 3 ouă răscoapte
- sare
- zahăr
- mărar tocat
Mod de preparare:
Desfacem salata foaie cu foaie. O spălăm repede cu apă rece şi o scurgem pe un grătar de lemn. Aşezăm în salatieră foile în formă de buchet şi punem deasupra felii de castraveţi proaspeţi, curăţaţi.
Preparăm un sos dintr-un pahar de smîntană bună, groasă, două linguri de oţet obişnuit, sare şi zahăr, şi, după ce amestecăm bine, îl turnăm peste salată.
Apoi garnisim salata cu ouă răscoapte, tăiate în patru şi aşezate în formă de stea.
Deasupra presărăm mărar tocat. Sosul se toarnă cu puţin înainte de a servi salata la masă, altfel ea îşi pierde aspectul frumos, proaspăt.
Poftă bună!