Salată de portocale cu dovleac
PrinteazaO reteta de salata de portocale cu dovleac din: frisca, iaurt, miere, zeama de lamaie, ghimbir, dovleac, portocale, mere si kiwi.
- 120 g frisca
- 120 g iaurt
- 2 lingurite miere lichida
- zeama de la o lamaie
- radacina de ghimbir proaspat razuita
- 400 g dovleac
- 4 portocale
- 4 mere acrisoare
- 2 kiwi
Mod de preparare:
Frişca împreună cu iaurtul, mierea, zeama de lămâie, ghimbirul se pune într-un castron şi se amestecă bine. Dovleacul se curăţă şi se taie cuburi. Feliile de portocale se desfac, câteva se pun deoparte pentru ornat, iar celelalte se taie în bucăţi mici.
Merele se taie în două, se curăţă de cotoare, iar partea cărnoasă se taie în cuburi. Se curăţă fructele kiwi şi se taie felii subţiri.
Dovleacul, portocalele, bucăţile de mere se pun într-un castron şi se amestecă cu sosul de frişca cu iaurt. Salata de fructe se împarte în castronaşe, se ornează cu felii de portocale şi de kiwi şi se taie felii subţiri.
Dovleacul, portocalele, bucăţile de mere se pun într-un castron şi se amestecă cu sosul de frişcă cu iaurt. Salata de fructe se împarte în castronaşe se ornează cu felii de portocale şi de kiwi şi se serveşte imediat astfel totul devine amar, pentru că fructul de kiwi conţine o enzimă care descompune albuminele.
Salată de portocale cu dovleac
Pofta buna!