Salată de portocale cu dovleac

Printeaza

O reteta de salata de portocale cu dovleac din: frisca, iaurt, miere, zeama de lamaie, ghimbir, dovleac, portocale, mere si kiwi.

Ingrediente:Salată de portocale cu dovleac

  • 120 g frisca
  • 120 g iaurt
  • 2 lingurite miere lichida
  • zeama de la o lamaie
  • radacina de ghimbir proaspat razuita
  • 400 g dovleac
  • 4 portocale
  • 4 mere acrisoare
  • 2 kiwi

 

Mod de preparare:

Frişca împreună cu iaurtul, mierea, zea­ma de lămâie, ghimbirul se pune într-un cas­tron şi se amestecă bine. Dovleacul se cu­răţă şi se taie cuburi. Feliile de portocale se desfac, câteva se pun deoparte pentru ornat, iar celelalte se taie în bucăţi mici.

Merele se taie în două, se curăţă de cotoa­re, iar partea cărnoasă se taie în cuburi. Se curăţă fructele kiwi şi se taie felii subţiri.

Dovleacul, portocalele, bucăţile de mere se pun într-un castron şi se amestecă cu so­sul de frişca cu iaurt. Salata de fructe se îm­parte în castronaşe, se ornează cu felii de portocale şi de kiwi şi se taie felii subţiri.

Dovleacul, portocalele, bucăţile de mere se pun într-un castron şi se amestecă cu so­sul de frişcă cu iaurt. Salata de fructe se îm­parte în castronaşe se ornează cu felii de portocale şi de kiwi şi se serveşte imediat astfel totul devine amar, pentru că fructul de kiwi conţine o enzimă care descompune albuminele.

Salată de portocale cu dovleac

Salată de portocale cu dovleac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.