Salata de portocale si sparanghel
PrinteazaO reteta delicioasa de salata de portocale si sparanghel din: sparanghel, portocale, rosii, salata verde, ulei de masline, otet din vin, sare si piper.
- 250 g sparangehl curatat si taiat in bucati de 5 cm
- 2 portocale mari
- 2 rosii taiate in 8
- salata verde taiata fasii
- 2 linguri ulei de masline
- 1/2 lingurita otet din vin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbi sparanghelul în apă cu sare timp de 3-4 minute până se înmoaie. Scurgi sparanghelul şi îl clăteşti sub jet de apă rece.
Speli portocalele, razi coaja de la jumătate de portocală şi o pui deoparte. Cureţi portocalele de membranele care le învelesc şi le tai bucăţi. în vasul de servit pui sparanghelul, portocalele, roşiile şi salata.
Amesteci separat uleiul de măsline cu oţetul, 1 lingură de suc de portocale şi 1 lingură de coajă rasă.
Potriveşti sosul de sare şi piper. Inainte de a consuma salata, torni sosul peste salată şi amesteci cu grijă.
Salata de portocale si sparanghel
Pofta buna!