Salata cu porumb copt
PrinteazaSalata cu porumb copt din: porumb, piept de pui, ulei, otet, sos Wrocestershire, mustar, avocado, rosii, salata, ardei verde, tortilla, Cheddar.
- 2 ştiuleţi de porumb
- 4 bucăţi piept de pui
- 1/2 lingură ulei defloarea-soarelui
- 3 linguri ulei de măsline
- 2 linguri oţet de vin roşu
- 1 lingură miere
- 1/2 linguriţă sos Worcestershire
- 2 linguriţe muştar de Dijon
- 2 bucăţi avocado
- 400 g roşii, tăiate felii
- 1 salată romană, tăiată
- 1 ardei verde, tocat
- 4 buc tortilla
- 150 g brânză cu mucegai sau Cheddar
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 6/180 C cu ventilator şi încinge grătarul de fontă. Unge porumbul şi carnea cu ulei. Rumeneşte carnea pe grătar pe ambele părţi şi aşaz-o în tava de copt.
Dă la cuptor 20 minute, până când se pătrunde. Micşorează flacăra grătarului şi rumeneşte porumbul 10-12 minute.
Combină uleiul de măsline, oţetul, mierea, sosul Worcestershire şi muşfarul.
Taie carnea felii şi răzuieşte boabele de porumb de pe ştiuleţi. Adaugă în bolul de servit împreună cu celelalte ingrediente aşezate alături. Stropeşte cu vinegreta, încălzeşte lipiile şi taie-le în 4.
Serveşte cu brânza alături.
Pofta buna!