Pui cu cartofi la cuptor – Reteta clasica si gustoasa. Un preparat clasic al bucatariei romanesti, apreciat pentru simplitatea si savoarea sa. Aceasta reteta aduce pe masa un fel de mancare reconfortant, cu arome intense, datorita combinatiei de carne de pui frageda si cartofi rumeniti, perfect condimentati. Este o alegere ideala pentru pranzuri sau cine […]
Salata de praz cu masline
PrinteazaSalata de praz cu masline din: praz, ulei, otet, sare, piper, masline.
Ingrediente:
- 4 fire praz mare,
- 3 linguri ulei
- 2 linguri oţet
- sare
- piper
- opţional: măsline
Mod de preparare:
Prazul se curăţă şi se spală bine. taie apoi în bucăţi de circa 5 cm lungime, care se pun la fiert într-un vas cu apă cu sare, în clocot (dacă prazul este prea gros, se taie şi pe lung). Se lasă la fiert cam 5-10 minute, până ce se moaie.
Bucăţile de praz se scot din apă şi sunt ţinute să se scurgă şi să se răcească. Se aşază apoi într-un castron. Peste ele se toarnă sosul format din oţet (diluat), ulei, sare şi opţional piper.
amestecă uşor pentru a nu rupe prazul opărit care este fragil. în final se pot adăug’a măsline cărora li s-au scos în prealabil sâmburii (eventual au fost tăiate în jumătăţi sausferturi).
Pofta buna!
Păstârnac Murat pentru Iarnă – Rețetă Simplă și Delicioasă. Această legumă rădăcinoasă, bogată în fibre și vitamine, capătă o savoare specială atunci când este murată, devenind o garnitură excelentă pentru diverse preparate din carne sau pentru platourile cu mezeluri. Murarea păstârnacului este o metodă simplă de conservare, care permite păstrarea sa pentru lunile de iarnă, […]