Salată de primăvară cu ouă
PrinteazaO reteta de salata de primavara cu oua din: oua, cartofi, fasole verde, ridichi, ceapa, sare grunjoasa, piper, ulei de masline, otet balsamic, zeama de lamaie, sare si patrunjel.
- 6 ouă
- 4 cartofi
- 400 g fasole verde fideluţă
- o legătură ridichi
- o ceapă albă
- sare grunjoasă
- piper negru măcinat
- 2-3 linguriţe ulei de măsline
- oţet balsamic
- zeama de la 1-2 lămâi
- o linguriţă sare
- pătrunjel pentru ornat
Mod de preparare:
Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în coajă, în apă cu sare. Separat, se alege fasolea, se spală si se opăreşte timp de 40 de minute în apă cu sare. După ce s-au fiert cartofii, se scot, se răcoresc şi se curăţă de coajă. Se taie felii şi se aranjează în bolul pentru salată. Fasolea fiartă se scoate, se scurge de apă si se lasă să se răcorească.
Ridichile şi ceapa se spală, se taie rondele şi se presară deasupra cartofilor. Se adaugă fasolea fideluţă, iar la final, ouăle tăiate feliuţe. Se prepară sosul din sare, zahăr, ulei, oţet, piper şi zeamă de lămâie. Se amestecă bine şi se adaugă înainte cu 2-3 minute de a servi salata. Se ornează cu pătrunjel.
Salată de primăvară cu ouă
Pofta buna!