Salata proaspata cu naut
PrinteazaSalata proaspata cu naut din: naut, rosii, ceapa, apio, susan, menta, ulei, lamaie, sare, piper.
- 400 g năut (din conservă)
- 250 g roşii cherry
- 1 castravete
- 4 fire de ceapă verde
- 2 fire de apio
- seminţe de susan
Pentru dressing:
- 4 fire de mentă
- 4 fire de pătrunjel
- 6 linguri cu ulei de măsline
- 3 linguri cu zeamă de lămâie
- sare si piper
Mod de preparare:
Pentru dressing, spală firele de verdeaţă şi toacă-le mărunt. Combină uleiul cu zeama de lămâie, sare şi piper după gust şi toarnă amestecul peste verdeaţa pusă într-un borcănel.
Amestecă, acoperă sosul cu un capac, apoi dă-l la rece.
Scurge năutul de apă şi răstoarnă-l într-un castron. Adaugă roşiile cherry tăiate în jumătăţi sau sferturi (dacă sunt mai mari), castravetele mărunţit, ceapa verde şi apio tocate.
Toarnă deasupra dressingul şi amestecă salata. Dă la frigider o jumătate de oră, presară seminţele de susan şi serveşte salata alături de o plăcintă.
Pofta buna!