Salată de prosciutto şi pepene
PrinteazaO reteta de salata de prosciutto si pepene din: pepene, prosciutto, frunze de busuioc si zeama de lamaie.
- 1 pepene mic galben
- 1 pepene mic portocaliu
- 1 tava de prosciutto di Parma
- 12 frunze de busuioc
- ulei de masline
- zeama de lamaie
Mod de preparare:
Cu o lingură cureţi mijlocul de la ambii pepeni, apoi cu aceeaşi lingură decupezi câte 5-6 bucăţi din pepeni, răsucind lingura. Strângi şi storci apoi din zeamă peste bucăţile de pepene. Feliile de prosciutto (aproximativ 12 felii) le aşezi delicat peste pepene.
Pregatesti sosul:
Culegi 12 frunze de busuioc, le pui în mojar şi le pisezi cu puţină sare grunjoasă. Adaugi treptat din uleiul de măsline şi zeama de lămâie, până obţii un sos legat şi aromat. Cu lingura împărţi sosul peste tot în salată.
Pentru aromă şi varietate de culori, poţi pune câteva frunzuliţe de busuioc şi întregeşti gustul cu un fir subţire de ulei de măsline.
Pofta buna!