Salata cu pui, avocado si praz

Printeaza

Salata cu pui, avocado si praz din: avocado, file de pui, pudra de curry, ghimbir, sos worcester, zeama de lamaie, praz, iaurt, ulei extravirgin de masline.

Ingrediente:Salata_cu_pui_avocado_si_praz

  • 2 avocado coapte
  • 250 g file de piept de pui sau de curcan
  • 1/2 lingurita pudra de curry
  • 1 lingurita ghimbir ras sau 1/2 lingurita ghimbir uscat
  • 2 linguri sos Worcester
  • 1 lingura zeama de lamaie sau otet de mere
  • 1 fir de praz
  • 100 g iaurt natural degresat
  • 25 ml ulei extravirgin de masline

 

Mod de preparare:

Speli carnea, o tai în cuburi şi o înăbuşi puţin cu uleiul şi apă, amestecând din când în când până se pătrund bucăţile. Cureţi prazul, îl speli şi îl tai în rondele subţiri.

Tai fructele de avocado în jumătăţi, pe lungime, scoţi sâmburii şi, cu ajutorul unei linguriţe, îndepărtezi cu grijă miezul, pe care îl tai în cuburi şi îl stropeşti cu zeama de lămâie, ca să nu oxideze.

Intr-un castron, amesteci avocado cu prazul, pieptul de pui, iaurtul, sosul Worcester, ghimbirul şi curry. Adaugi sare numai dacă îţi este permis de către medic.

Pentru un aspect mai plăcut, poţi să aduci la masă într-un bol dressingul obţinut din iaurt şi sos Worcester.

Consumi salata de preferinţă după ce ai răcit-o în frigider timp de o oră. O aduci la masă în cupe transparente sau, mai spectaculos, în coaja de avocado.

Salata cu pui, avocado si praz

Salata_cu_pui_avocado_si_praz

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.