Urzici cu Mămăligă și Oua Fierte din: urzici, mamaliga, oua, ulei, sare, piper, otet. Urzicile sunt o plantă bogată în nutrienți și sunt folosite în bucătăria românească de generații. Descoperiți aromele autentice ale bucătăriei românești și bucurați-vă de o masă sănătoasă și reconfortantă. Urzicile sunt cunoscute pentru proprietățile lor nutritive și au fost consumate de-a […]
Salată de pui cu brânză de capră şi fructe
PrinteazaSalata de pui cu branza de capra si fructe din: sunca de pui, boabe de struguri, pere, branza de capra, fistic, salata creata rosie, ulei, otet de mere, nectar de pere, sare si piper alb.
Ingrediente:
- 400 g sunca de pui
- 200 g boabe de struguri albi si negri
- 2 pere
- 200 g branza de capra
- 100 g fistic
- 1 salata creata rosie
pentru sos:
- 4 linguri ulei
- 2 linguri otet de mere
- 4 linguri nectar de pere
- sare
- piper alb
Mod de preparare:
Speli boabele de struguri şi le tai în două. Scoţi sâmburii, iar boabele le pui într-o salatieră.
Speli perele, le cureţi de coajă, le tai în patru şi le scoţi căsuţa cu sâmburi, apoi le tai felii subţiri şi le adaugi în salatieră.
Salata creaţă roşie o speli frunză cu frunză şi o zvinţi pe un şervet.
Pui deoparte 8 frunze mari, iar restul le rupi în bucăţi mici pe care le adaugi în salatieră împreună cu şunca de pui, tăiată fâşii lungi şi subţiri.
Sosul:
Amesteci uleiul, oţetul de mere, nectarul de pere, sarea si piperul alb.
Baţi totul cu un tel, după care stropeşti salata cu întreaga cantitate. Laşi 15 minute ca să se pătrundă, după care serveşti salata în cupe.
In fiecare cupă aşezi câte o frunză de salată creaţă roşie, apoi pui preparatul.
Deasupra, presari fistic, curăţat şi zdrobit uşor şi cuburi mici din brânză de capră.
Salată de pui cu brânză de capră şi fructe
Pofta buna!
Urzici cu Mămăligă și Oua Fierte