Salată de pui şi calamari
PrinteazaO reteta de salata de pui si calamari din: calamari, morcov, ridiche, ceapa, usturoi, ghimbir, sherry, piept de pui, tahini, sos de soia, otet de orez, ghimbir, usturoi, zahar, ulei de susan si seminte de susan.
- 150 g calamari 1 morcov
- 1 ridiche albă
- 2 cepe mari
- 1 ceapă mică
- 2 căţei de usturoi
- 1 bucată rădăcină de ghimbir
- 2 linguri Sherry sec
- 1/2 piept de pui fiert
pentru asezonare:
- 1,5 linguriţă tahini (pastă din seminţe de susan)
- 2 linguri sos de soia
- 3 linguri oţet de orez
- 1 lingură ghimbir
- 2 căţei de usturoi
- 1 lingură zahăr
- 3 linguri ulei de susan (sau de floarea-soarelui)
pentru decor:
- 3 linguri seminţe de susan prăjite
Mod de preparare:
Pentru asezonat amestecă într-un castron sosul de soia cu pasta de seminţe de susan. Toarnă oţetul de orez şi, amestecând continuu, adaugă ghimbirul ras, usturoiul zdrobit şi zahărul. Amestecă ingredientele până când zahărul se dizolvă complet, apoi încorporează uleiul de susan. Lasă sosul să se odihnească 30 de minute.
Curăţă morcovul, ridichea albă şi cepele mari şi taie-le julien. Pune legumele în apă rece cu gheaţă pentru 30 de minute. Descojeşte usturoiul şi zdrobeşte un căţel.
Spală calamarii, curăţă-i şi răzuieşte-i sub jet de apă, apoi taie-i inele. Pune-i într-un castron, adaugă ghimbirul, ceapa mică întreagă, 1 căţel de usturoi şi 2 linguri de sherry. Toarnă apă fiartă cât să acopere calamarii şi lasă-i 30 de minute să se înmoaie. Scoate-i şi zvântă-i. Taie carnea de pui fâşii şi pune-o într-un castron împreună cu calamarii, legumele tăiate julien şi usturoiul zdrobit.
Salată de pui şi calamari
Pofta buna!