Salata de pui cu cartofi si maioneza
PrinteazaSalata de pui cu cartofi si maioneza din: piept de pui, cartofi, mar, morcovi, patrunjel, gogosari murati, sare, piper, patrunjel, maioneza, masline.
Ingrediente:
- 1 piept de pui
- 1/2 kg cartofi fierti in coaja
- 1 mar acrisor
- 300 g morcovi
- 1-2 radacini patrunjel
- 1-2 gogosari murati
- sare
- piper
- patrunjel verde
- maioneza facuta din 3 oua
- cateva masline pentru ornat
Mod de preparare:
Fierbi legumele in apa cu sare, la fel si pieptul de pui, dupa care le tai cubulete (ca la salata de boeuf).
Cureti marul de coaja si de samburi si il tai cubulete. La fel procedezi si cu gogosarul.
Intr-un castron amesteci ingredientele si adaugi sare si piper dupa gust.
Pregatesti maioneza din 2 galbenusuri fierte tari si 1 galbenus crud, ulei si suc de lamaie, fara mustar.
Astfel, salata va avea un gust mai fin. Adaugi maioneza peste compozitie, dar pastrezi o parte pentru decor.
Amesteci bine si asezi salata pe un platou. Decorezi cu maioneza, gogosar murat, masline si patrunjel verde.
Pofta buna!