Salata de pui cu ciuperci fripte
PrinteazaSalata de pui cu ciuperci fripte din: ciuperci, castraveti murati, mustar, lamaie, ulei, sare, piper, gogosar murat.
- 600-700 g ciuperci proaspete
- 800 g castraveti murati
- 1 lingurita mustar
- 1/2 lamaie
- 250 ml ulei
- sare
- piper
- 1 gogosar murat sau cateva fasii de sfecla coapta, pentru decor
Mod de preparare:
Speli pieptul de pui şi îl fierbi 3/4 oră, la foc mic. Speli ciupercile, le cureţi şi le tai în cubuleţe. Le frigi într-o tigaie antiaderentă, presărându-le cu puţină sare şi amestecând până scade toată zeama.
Tai în cubuleţe de cel mult 1 cm castravetii muraţi şi carnea fiartă, scursă şi răcită.
Fierbi un ou tare. Din gălbenuşul fiert şi cel crud, muştar, ulei şi zeama de lămâie, faci o maioneză pe care o sărezi şi condimentezi după gust.
Amesteci carnea, castraveţii şi ciupercile cu maioneza, sare şi piper după gust.
Aşezi compoziţia pe un platou şi o decorezi cu fâşii de gogoşar murat sau sfeclă coaptă.
Pofta buna!