Salata cu pui fript
PrinteazaSalata cu pui fript din: piept de pui, lamaie, ulei, usturoi, struguri, mar, telina, ceapa, tarhon, marar, smantana, maioneza, otet, sare, piper.
Ingrediente:
- 700-750 g piept de pui, fără oase şi piele
- 1/2 cană zeamă de lămâie
- 1/4 cană ulei de măsline
- 4 căţei de usturoi, bine zdrobiţi
- 1 lingură fulgi ardei iuţi (mai mult sau mai puţin, după gust)
- 1 cană boabe struguri roşii, tăiate în jumătăţi
- 1 măr verde mare, curăţat de sâmburi, tăiat fâşii subţiri
- 1/2 cană cozi de ţelină, tăiate bucăţele
- 1/2 ceapă roşie medie, tocată
- 1/2 cană tarhon proaspăt, tocat mărunt
- 2 linguri mărar tocat
Pentru sos:
- 1/2 cană smântână
- 1/2 cană maioneză
- 1/4 cană oţet de mere
- 1/4 suc de lămâie
- sare
- piper proaspăt măcinat
Mod de preparare Salata cu pui fript:
Preparaţi marinata pentru pui, amestecând 1/2 cană suc de lămâie cu uleiul de măsline, usturoiul, fulgii de ardei.
Tăiaţi bucăţile de piept pe grosime, lăsaţi-le să stea în marinată cel puţin 30 min, la frigider.
Scoateţi-le din marinată şi frigeţi-le pe grătar, la 10-12 cm distanţă de jar, cca 3-4 min pe fiecare parte.
Luaţi carnea de pe foc, lăsaţi-o să se răcească, apoi tăiaţi-o fâşii subţiri.
Preparaţi sosul pentru salată, amestecând bine ingredientele. Puneţi carnea într-un castron, adăugaţi strugurii, merele, ţelina, tarhonul şi mărarul.
Turnaţi sosul, potriviţi de sare şi piper, amestecaţi uşor. Serviţi după circa 10-15 minute, ca să se amestece aromele.
Pofta buna!