Salata cu pui fript

Printeaza

Salata cu pui fript din: piept de pui, lamaie, ulei, usturoi, struguri, mar, telina, ceapa, tarhon, marar, smantana, maioneza, otet, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 700-750 g piept de pui, fără oase şi piele
  • 1/2 cană zeamă de lămâie
  • 1/4 cană ulei de măsline
  • 4 căţei de usturoi, bine zdrobiţi
  • 1 lingură fulgi ardei iuţi (mai mult sau mai puţin, după gust)
  • 1 cană boabe struguri roşii, tăiate în jumătăţi
  • 1 măr verde mare, curăţat de sâmburi, tăiat fâşii subţiri
  • 1/2 cană cozi de ţelină, tăiate bucăţele
  • 1/2 ceapă roşie medie, tocată
  • 1/2 cană tarhon proaspăt, tocat mărunt
  • 2 linguri mărar tocat

Pentru sos:

  • 1/2 cană smântână
  • 1/2 cană maioneză
  • 1/4 cană oţet de mere
  • 1/4 suc de lămâie
  • sare
  • piper proaspăt măcinat

 

Mod de preparare Salata cu pui fript:

Preparaţi marinata pentru pui, amestecând 1/2 cană suc de lămâie cu uleiul de măsline, usturoiul, fulgii de ardei.

Tăiaţi bucăţile de piept pe grosime, lăsaţi-le să stea în marinată cel puţin 30 min, la frigider.

Scoateţi-le din marinată şi frigeţi-le pe grătar, la 10-12 cm distanţă de jar, cca 3-4 min pe fiecare parte.

Luaţi carnea de pe foc, lăsaţi-o să se răcească, apoi tăiaţi-o fâşii subţiri.

Preparaţi sosul pentru salată, amestecând bine ingredientele. Puneţi carnea într-un castron, adăugaţi strugurii, merele, ţelina, tarhonul şi mărarul.

Turnaţi sosul, potriviţi de sare şi piper, amestecaţi uşor. Serviţi după circa 10-15 minute, ca să se amestece aromele.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.