Salată de pui la grătar cu maioneză
PrinteazaO reteta de salata de pui la gratar cu maioneza din: ceapa rosie, otet de vin alb, paine, ulei de masline, aprmezan, pulpe d epui, maioneza, busuioc si salata.
- ½ ceapă roşie, tăiată fin
- oţet din vin alb
- ½ pâine ţărănească
- ulei de măsline
- 30g de parmezan, ras
- 6 pulpe de pui, dezosate, fără piele
- 4 linguri de maioneză
- câteva fire de busuioc, mărunţite
- 1 salată romană (sau o salată verde mică), cu frunzele separate şi rupte
Mod de preparare:
Se pune ceapa într-un castron cu o lingură de oţet. Se amestecă şi se lasă la marinat. Se taie pâinea pe oblic, astfel încât să obţii felii mai lungi. Se presară cu ulei de măsline şi se dă la cuptor la 180º C /gaz 4 pentru 10 minute până când se rumenesc. Se presară parmezan deasupra şi se dă la cuptor pentru alte câteva minute.
Se dau pulpele de pui prin ulei şi se asezonează foarte bine. Se încinge o tigaie-grătar şi se prăjesc pulpele până sunt aurii şi coapte în interior. Se feliază.
Se amestecă maioneza cu ceapa şi oţetul, apoi se adaugă busuiocul. Se aranjează salata pe un platou. Se pun deasupra feliile de pui şi crutoanele. Se presară deasupra maioneza cu busuioc (se poate adăugă puţină apă, dacă vrei s-o subţiezi).
Salată de pui la grătar cu maioneză
Pofta buna!