Salată de pui cu legume de vară

Printeaza

Salată de pui cu legume de vară din: piept de pui, vin, cimbru, castraveciori, rosii, ardei gras, rondele de masline, boabe de porumb, ceapa rosie, patrunjel, busuioc, ulei de masline, otet din vin rosu, sare, piper.

 

Inrgediente:

  • 1 piept de pui dezosat
  • 10 ml vin alb
  • 1 lingurita cimbru proaspat
  • 2-3 castraveciori
  • 3 rosii
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei rgas verde
  • 100 g rondele de masline
  • 100 g boabe de porumb din conserva
  • 1 ceapa rosie
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura busuioc proaspat
  • 3 linguri ulei de masline
  • otet din vin rosu
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare Salată de pui cu legume de vară:

Pieptul de pui este destul de fad, aşa că trebuie să-i daţi un plus de gust.

Marinaţi-l, înainte de a-l frige pe grătar sau în tigaie, într-un amestec format din puţin ulei de măsline, vinul, cimbru, sare şi piper. Lăsaţi-l la marinat 30 min, în frigider.

Apoi scoateţi-1 şi frigeţi-l, dar la foc mai iute, fără să-1 uscaţi prea tare. Tăiaţi-l feliuţe şi puneţi-l într-un castron

. Pregătiţi legumele pentru salată. Roşiile le tăiaţi feliuţe, castraveţii felii, ardeii pătrăţele, ceapa solzişori subţiri.

Puneţi legumele peste pui, adăugaţi boabele de porumb, măslinele şi verdeţurile tocate mărunt.

Asezonaţi cu ulei de măsline, sare, piper şi oţet după gust.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.