Salată cu pui, legume si verdeata

Printeaza

Salată cu pui, legume si verdeata din: piept de pui, praz, ciuperci murate, linte, nuca, alune, limeta, ardei capia, maioneza, smantana, ulei de masline, patrunjel.

Ingrediente:

  • două piepturi de pui
  • un fir de praz
  • 200 g ciuperci murate
  • 100 g linte fiartă
  • 100 g miez de nucă
  • 50 g alune prăjite
  • o limetă
  • un ardei capia
  • o lingură cu maioneză
  • 200 ml smântână
  • ulei de măsline
  • pătrunjel

Mod de preparare:

Salată cu pui, legume si verdeata: Piepturile de pui se spoală, se taie în bucăţi mai mici, se fierb în apă cu sare şi piper.

Se scot într-un castron şi se lasă să se răcească.

Ciupercile se scurg de sara­mură, se spală şi se taie în bucăţi mai mici. Ardeiul capia se spală, se curăţă de seminţe şi se taie cubuleţe. Miezul de nucă şi alunele se toacă mărunt şi se pun peste ardei.

Maioneza se amestecă bine cu smântână, sucul şi coaja rasă de limetă şi pătrunjel tocat.

presară sare şi piper după gust, se amestecă şi se intro­duce la rece pentru 30 de minute.

Se pun toate legumele tăiate şi carnea de pui într-un bol, se adaugă lintea şi prazul tăiat ron­dele.

toarnă maioneza, se pre­sară pătrunjel proaspăt tocat şi se amestecă până se încorporea­ză toate ingredientele.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.