Salată cu pui şi legume
PrinteazaO reteta delicioasa de salata cu: piept de pui, praz, ciuperci murate, linte, miez de nuca, alune, limeta, ardei capia, maioneza, smantana, ulei de masline, patrunjel.
Ingrediente:
- două piepturi de pui
- un fir de praz
- 200 g ciuperci murate
- 100 g linte fiartă
- 100 g miez de nucă
- 50 g alune prăjite
- o limetă
- un ardei capia
- o lingură cu maioneză
- 200 ml smântână
- ulei de măsline
- pătrunjel
Mod de preparare:
Piepturile de pui se spală, se taie în bucăţi mai mici, se fierb în apă cu sare şi piper. Se scot într-un castron şi se lasă să se răcească.
Ciupercile se scurg de saramură, se spală şi se taie în bucăţi mai mici. Ardeiul capia se spală, se curăţă de seminţe şi se taie cubuleţe.
Miezul de nucă şi alunele se toacă mărunt şi se pun peste ardei. Maioneza se amestecă bine cu smântână, sucul şi coaja rasă de limetă şi pătrunjel tocat.
Se presară sare şi piper după gust, se amestecă şi se introduce la rece pentru 30 de minute.
Se pun toate legumele tăiate şi carnea de pui într-un bol, se adaugă lintea şi prazul tăiat rondele.
Pofta buna!