Salată de pui cu mango

Printeaza

Salata de pui cu mango din: usturoi, ghimbir, sos de soia, ulei de floarea soarelui, piept de pui, cartofi, menta, mango, salata, coaja de portocala, mustar de dijon, zeama de portocala, ulei de floarea soarelui, ulei de nuca si piper.

Ingrediente:

  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 1 lingurita ghimbir proaspat ras
  • 1 lingura sos de soia cu continut redus de sodiu
  • 2 lingurite ulei de floarea soarelui
  • 2 bucati piept de pui fara piele si dezosat
  • 800 g cartofi noi cu coaja rasa
  • 2 crengute mai mari de menta verde
  • 1 mango curatat de coaja si taiat felii
  • 150 g frunze tinere de salata

pentru dressing:

  • 1/2 lingurita coaja rasa fin de portocala
  • 1 lingura zeama de portocala
  • 1 lingurita mustar de Dijon
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • 1 lingura ulei de nuca
  • piper dupa gust

 

Mod de preparare:

Salată de pui cu mango: se pun într-un castron usturoiul, ghimbirul, sosul de soia şi uleiul de floarea-soarelui şi se amestecă.

adaugă pieptul de pui şi se tăvăleşte prin acest amestec, apoi se lasă la marinat 15 minute.

Se pun cartofii într-o cratiţă, se toarnă apă clocotită peste ei cât să-i acopere şi se adaugă crenguţele de mentă.

fierb 15-20 de minute sau până când s-au înmuiat. In acelaşi timp se pune sparanghelul într-un coş pentru fiert la abur sau într-o strecurătoare de metal, se acoperă şi se pune peste cratiţa în care fierb cartofii.

tin la abur 4-5 minute tijele mai subţiri ale sparanghelului, iar tijele mai groase 8-10 minute, sau până se înmoaie.

scurg cartofii (se aruncă crenguţele de mentă) şi se lasă să se răcească puţin, apoi se taie felii mai groase.

taie sparanghelul pe diagonală în bucăţi de 6 cm.

Se încinge grătarul la foc potrivit. Se scoate carnea de pui din marinată şi se pune pe grătar.

frige, ungând-o des cu sosul de marinată şi întorcând-o o dată, aproximativ 15 minute sau până când este pătrunsă, iar când se înţeapă cu vârful unui cuţit, zeama care se scurge este limpede.

lasă să se odihnească 3-4 minute, apoi se taie felii.

Pentru dressing, se pun într-un castron mare coaja şi zeama de portocală, muştarul, uleiul de floarea-soarelui şi cel de nucă şi se amestecă bine până se îngroaşă puţin. Se presară piper după gust.

aranjează feliile calde de carne, cartofii şi sparanghelul în castron şi se amestecă cu grijă până se acoperă bine cu dressing.

adaugă mango şi frunzele de salată şi se amestecă din nou. Se serveşte imediat, caldă.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.