Salata de pui cu mirodenii

Printeaza

Salata de pui cu mirodenii din:  piepturi de pui (fără os), salată amestecată (verde şi creaţă, lăp­tucă etc.), ulei de măsline, oţet de Xeres, usturoi, zeamă de lămâie, praf de coriandru, piper măcinat, paprica, boabe de piper roşu, sare.

 

Ingrediente:

  • 2 piepturi de pui (fără os)
  • 500 g de salată amestecată (verde şi creaţă, lăp­tucă etc.)
  • 150 ml de ulei de măsline
  • 2 linguri de oţet de Xeres
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 linguri de zeamă de lămâie
  • 1/2 de linguriţă de praf de coriandru
  • 1 linguriţă de piper măcinat
  • 1 linguriţă de paprica
  • boabe de piper roşu
  • sare

Mod de preparare:

Curăţaţi usturoiul şi treceţi-l prin presă, deasupra unui bol. Adăugaţi zeama de lămâie, o lingură de ulei, săraţi şi amestecaţi.

In această marinată, lăsaţi piepturile de pui timp de 15 minute, între timp, curăţaţi salatele, tăiaţi frunzele mai mari, zvântaţi-le şi puneţi-le în salatieră.

Turnaţi restul de ulei în altă salatieră, adăugaţi paprica, piperul, coriandrul şi oţetul, săraţi şi bateţi energic, încălziţi puţin ulei într-o tigaie, la foc potrivit, apoi puneţi bucăţile de pui şi prăjiţi-le 3-4 minute pe fiecare parte.

Plasaţi-le pe un şervet ca să fie absorbită grăsimea, apoi aşezaţi-le pe un platou de lemn şi tăiaţi-le în fâşii groase de jumătate de centimetru.

Puneţi fâşiile de pui în salatiera cu sos, după ce aţi păstrat o parte din acesta, apoi adăugaţi şi salata. Amestecaţi, împărţiţi totul pe far­furii, acoperiţi cu sosul rămas, ornaţi cu boabele roşii şi serviţi.

Salata de pui cu mirodenii

Salata_de_pui_cu_mirodenii

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.