Salata de pui cu mirodenii
PrinteazaSalata de pui cu mirodenii din: piepturi de pui (fără os), salată amestecată (verde şi creaţă, lăptucă etc.), ulei de măsline, oţet de Xeres, usturoi, zeamă de lămâie, praf de coriandru, piper măcinat, paprica, boabe de piper roşu, sare.
Ingrediente:
- 2 piepturi de pui (fără os)
- 500 g de salată amestecată (verde şi creaţă, lăptucă etc.)
- 150 ml de ulei de măsline
- 2 linguri de oţet de Xeres
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri de zeamă de lămâie
- 1/2 de linguriţă de praf de coriandru
- 1 linguriţă de piper măcinat
- 1 linguriţă de paprica
- boabe de piper roşu
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi usturoiul şi treceţi-l prin presă, deasupra unui bol. Adăugaţi zeama de lămâie, o lingură de ulei, săraţi şi amestecaţi.
In această marinată, lăsaţi piepturile de pui timp de 15 minute, între timp, curăţaţi salatele, tăiaţi frunzele mai mari, zvântaţi-le şi puneţi-le în salatieră.
Turnaţi restul de ulei în altă salatieră, adăugaţi paprica, piperul, coriandrul şi oţetul, săraţi şi bateţi energic, încălziţi puţin ulei într-o tigaie, la foc potrivit, apoi puneţi bucăţile de pui şi prăjiţi-le 3-4 minute pe fiecare parte.
Plasaţi-le pe un şervet ca să fie absorbită grăsimea, apoi aşezaţi-le pe un platou de lemn şi tăiaţi-le în fâşii groase de jumătate de centimetru.
Puneţi fâşiile de pui în salatiera cu sos, după ce aţi păstrat o parte din acesta, apoi adăugaţi şi salata. Amestecaţi, împărţiţi totul pe farfurii, acoperiţi cu sosul rămas, ornaţi cu boabele roşii şi serviţi.
Salata de pui cu mirodenii
Pofta buna!