Salata de pui cu orez si maioneza
PrinteazaO reteta de salata de pui cu orez si maioneza din: piept de pui, orez, sare, piper, castravete, ciuperci, ridichi, chives, tarhon, maioneza, suc de lamaie, sos tabasco, sos worcestershire, coaja de lamaie, usturoi, ulei de masline si zeama de lamaie.
- 4 bucati de piept de pui, dezosat si fara piele, cam de 125 g fiecare
- 250 g orez alb cu bobul lung
- Sare si piper negru
- 1/2 castravete, curatat de coaja si taiat cubulete
- 150 g ciuperci albe, taiate in patru
- 300 g ridichi, taiate in patru
- 2 linguri chives, tocate
- 1 lingurita tarhon proaspat, tocat
- 5 linguri maioneza slaba
- Sucul de la 1 lamaie
- Cateva picaturi de sos Tabasco
- Cateva picaturi de sos Worcestershire
Pentru marinata:
- Coaja rasa de la 1 lamaie
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 2 linguri ulei de masline
- Zeama de la 1/2 lamaie
Mod de preparare:
Se amesteca ingredientele pentru marinata intr-un castron. Se adauga pieptii de pui si se lasa la marinat 30 de minute. Intre timp se pune orezul intr-o cratita cu 500 ml de apa si un varf de sare.
Se acopera, se da in clocot, se micsoreaza flacara si se fierbe la foc mic 20 de minute sau pana cand orezul este fiert. Se asaza orezul pe un platou si se lasa sa se raceasca, amestecand din cand in cand cu o furculita.
Se incalzeste o tigaie pentru gratar sau o tigaie care nu lipeste la foc potrivit. Se scoate carnea din marinata, se potriveste de sare si piper si se prajeste 10-12 minute, intorcand-o de pe o parte pe cealalta, pana cand capata o nuanta maronie si este patrunsa bine. Se asaza carnea pe un platou si se lasa 5 minute, apoi se taie cubulete.
Se amesteca intr-un castron mare orezul racit, puiul, castravetele, ciupercile, ridichile si verdeata. Se incorporeaza maioneza, zeama de lamaie si sosurile. Se potriveste de sare si piper si se serveste.
Salata de pui cu orez si maioneza
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/salata-pui-orez-maioneza html