Salata cu pui si portocale
PrinteazaSalata cu pui si portocale din: portocale, castraveti, salata verde, piept de pui, zahar, vin, hrean, ulei de masline, zeama de lamaie, sare grunjoasa, piper si otet balsamic.
- 3 portocale mari
- 3-4 castraveti
- o salata verde
- 400 g piept de pui
pentru vinegreta:
- 2 linguri zahar
- 30 ml vin alb dulce
- o lingurita hrean
- 3 lingurite ulei de masline
- zeama de la o lamaie verde
- sare grunjoasa
- piper macinat
- 2-3 lingurite otet balsamic
Mod de preparare:
Se pune pieptul de pui să fiarbă în apă cu sare. Când a început să dea în clocot şi să facă spumă, se curăţă cu spumiera.
Se lasă să fiarbă aproximativ o oră şi, după aceea, se scoate să se răcească. Intre timp, se curăţă portocalele, se taie feliuţe, castraveţii se spală şi se taie rondele.
După ce s-a răcit pieptul de pui, se taie cubuleţe, se amestecă cu feliuţele de portocale decojite, cu salata şi castraveţii.
Separat, se pregăteşte sosul vinegreta. Se pun într-un bol sarea grunjoasă, zahărul, piperul, uleiul, oţetul, zeama de lămâie şi hreanul.
Se amestecă bine şi se lasă la macerat, la rece. Vinegreta se toarnă peste ingredientele pregătite în bol.
Se amestecă uşor cu o lingură de lemn şi se servesc cu crutoane de pâine aromate. Se ornează cu pătrunjel proaspăt.
Salata cu pui si portocale
Pofta buna!
Portocale cu pui, ciudata combinatie