Salată de pui cu porumb si muraturi

Printeaza

Salată de pui cu porumb si muraturi din: morcovi, radacina de patrunjel, radacina de telina, cartofi, mazare, piept de pui, castraveciori acri, porumb, gogosar murat, oua, ulei, lamaie, mustar, sare, piper, masline.

Ingrediente:Salată de pui cu porumb si muraturi

  • 3 morcovi mari
  • cate 1 radacina patrunjel si telina mare
  • 2 cartofi
  • 2-3 linguri mazare
  • 1 piept de pui file
  • 2 castraveciori acri
  • 2-3 linguri porumb din conserva
  • 1 gogosar murat
  • 2 oua
  • 300 ml ulei
  • 1 lamaie
  • 2 linguri mustar
  • sare
  • piper
  • masline pentru decor

 

Mod de preparare:

In 3 vase diferite, fierbi morcovii, pătrunjelul şi ţelina, carnea şi cartofii. Când sunt fierte, le scurgi şi le laşi să se răcească. Tai legumele şi carnea în cubu- leţe de cel mult 1 cm, le pui într-un vas mai mare şi adaugi mazărea şi porumbul scurse. Adaugi legumele murate, tăiate şi scurse.

Fierbi tare un ou. Mixezi gălbenuşul fiert cu gălbenuşul crud, muştarul şi un praf de sare. încorporezi uleiul picătură cu picătură, amestecând continuu fără să schimbi sensul. Sărezi, condimentezi şi acreşti maioneza după gust.

Amesteci legumele cu 2/3 din maioneză. Aşezi salata pe platouri mici şi o decorezi după imaginaţie, cu maioneza păstrată şi cu felii de măsline, de albuş şi de murături.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.