Salată de pui cu porumb si muraturi
PrinteazaSalată de pui cu porumb si muraturi din: morcovi, radacina de patrunjel, radacina de telina, cartofi, mazare, piept de pui, castraveciori acri, porumb, gogosar murat, oua, ulei, lamaie, mustar, sare, piper, masline.
- 3 morcovi mari
- cate 1 radacina patrunjel si telina mare
- 2 cartofi
- 2-3 linguri mazare
- 1 piept de pui file
- 2 castraveciori acri
- 2-3 linguri porumb din conserva
- 1 gogosar murat
- 2 oua
- 300 ml ulei
- 1 lamaie
- 2 linguri mustar
- sare
- piper
- masline pentru decor
Mod de preparare:
In 3 vase diferite, fierbi morcovii, pătrunjelul şi ţelina, carnea şi cartofii. Când sunt fierte, le scurgi şi le laşi să se răcească. Tai legumele şi carnea în cubu- leţe de cel mult 1 cm, le pui într-un vas mai mare şi adaugi mazărea şi porumbul scurse. Adaugi legumele murate, tăiate şi scurse.
Fierbi tare un ou. Mixezi gălbenuşul fiert cu gălbenuşul crud, muştarul şi un praf de sare. încorporezi uleiul picătură cu picătură, amestecând continuu fără să schimbi sensul. Sărezi, condimentezi şi acreşti maioneza după gust.
Amesteci legumele cu 2/3 din maioneză. Aşezi salata pe platouri mici şi o decorezi după imaginaţie, cu maioneza păstrată şi cu felii de măsline, de albuş şi de murături.
Pofta buna!