Salată de pui cu sos de portocale
PrinteazaO reteta de salata de pui cu sos de portocale din: file de piept de pui, ulei de masline, sare, piper, salata verde, ceapa verde, ardei grasi, fulgi de migdale si suc de portocale.
- 700 g file de piept de pui
- 4 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- 300 g salata verde asortata
- 3 cepe verzi
- 2 ardei grasi rosii
- 4 linguri fulgi de migdale
- 4 linguri suc de portocale
Mod de preparare:
Se spală pieptul de pui, se şterge şi se prăjeşte într-o tigaie de teflon cu 1 lingură de ulei cca 15 min. (timp în care se întoarce). Se sărează şi se piperează. Intre timp se prepară salata şi legumele şi se taie în bucăţi potrivite. Se prăjesc fulgii de migdale într-o tigaie, fără adaos de grăsime.
Pentru dressing, se aşază într-un bol mic sucul de portocale şi se amestecă bine împreună cu restul de ulei. Se condimentează cu sare şi piper. Ingredientele pentru salată se aşază pe un platou sau pe farfurii. Se taie felii pieptul de pui şi se aşază deasupra; se stropeşte cu dressingul. Se ornează după fantezie.
Salată de pui cu sos de portocale
Pofta buna!