Salată cu pui şi sos de usturoi
PrinteazaO reteta delicioasa de salata cu: carne de pui, rosii cherry, naut, porumb, morcov, arpagic, spanac verde, usturoi, ou, ulei de masline, lamaie, sare, piper, marar.
- două piepturi de pui
- 300 g roşii cherry
- 100 g năut
- 100 g boabe de porumb din conservă
- un morcov
- 100 g arpagic
- 200 g spanac verde
- 8 căţei de usturoi
- un gălbenuş de ou crud
- 200 ml ulei de măsline
- o lămâie
- sare
- piper
- mărar
Mod de preparare:
Usturoiul se curăţă de foi, se spală, se pisează şi se pune într-un castronel. Se adaugă sare şi piper după gust, gălbenuşul şi se amestecă.
Se adaugă treptat uleiul de măsline şi sucul de la jumătate de lămâie, amestecând continuu cu un tel până ce capătă aspectul unui sos mai gros.
Se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute.
Piepturile de pui se fierb în apă cu sare şi piper, se lasă să se răcească şi se taie în bucăţi mici.
Se pune într-un castron împreună cu roşiile cherry spălate şi tăiate jumătăţi, morcovul curăţat de coajă şi dat pe râzătoare.
Se adaugă porumbul şi năutul fiert cu o zi înainte, arpagicul curăţat de foi, mărar tocat.
Se mai adaugă spanacul, apoi se toarnă sosul şi se amestecă.
Salată cu pui şi sos de usturoi
Pofta buna!
Buna salata!