Salata de pui cu susan
PrinteazaSalata de pui cu susan din: supa de pasare, ghimbir, piept de pui, ridichi, frunze de salata, seminte de susan, sare, piper sichuan, uleid e arahide, sos de soia, otet de orez, fructoza, usturoi, ceapa verde si pasta de ardei iute.
Ingrediente:
- 50 cl supa de pasare
- 10 g ghimbir proaspat, ras
- 2 piepturi de pui cu os si piele
- 100 g ridichi roz (sau castravete)
- 150 g frunze de salata din diferite varietati
- 1 lingura cu seminte de susan
- sare
- piper Sichuan
pentru sos:
- 2 linguri cu ulei de arahide
- 3 linguri cu sos de soia
- 2 linguri cu otet de orez sau de cidru
- 1/2 lingurita cu fructoza (1 lingurita cu zahar pudra)
- 2 catei de usturoi zdrobiti
- 3 fire de ceapa verde tocate
- 1/2 lingurita cu pasta de ardei iute
Mod de preparare Salata de pui cu susan:
Puneţi la fiert supa de pasăre, adăugînd ghimbirul. Fierbeţi piepturile de pui în supă, timp de 20 de minute, în clocote mici.
Lăsaţi să se răcească în zeama în care au fiert. Inlăturaţi frunzele ridichilor şi spălaţi-le (sau curăţaţi castravetele).
Tăiaţi ridichile (sau castravetele) în rondele fine.
Spălaţi şi scurgeţi frunzele de salată, tăiaţi-le fîşii, apoi aşezaţi-le pe 4 farfurii.
Amestecaţi toate ingredientele pentru sos într-un bol, turnaţi 2 linguri din acest sos peste salată şi amestecaţi bine.
Scurgeţi piepturile de pui, apoi curăţaţi-le de piele şi scoateţi-le oasele.
Tăiaţi carnea feliuţe, aşezaţi feliuţele pe salată şi acoperiţi cu sosul care a rămas.
Ornaţi cu rondele de ridiche (sau de castravete), seminţe de susan şi piper de Sichuan şi serviţi.
Pofta buna!