Salata de pui si taietei
PrinteazaSalata de pui si taietei din: taietei, ulei, pulpe de pui, curry, garam masala, unt de arahide, supa de pui, lamaie, ceapa verde, castravete, arahide.
- 100 g tăieţei
- 2 linguri ulei de floarea-soarelui
- 4 pulpe de pui dezosate
- 2 linguri praf de curry
- 1 linguriţă garam masala
- 2 linguri unt de arahide
- 100 ml supă limpede de pui
- zeama de la o lămâie, plus sferturi pentru servit
- 2 fire ceapă verde, tăiată felii
- 1 castravete, tăiat felii
- 1 lingură arahide zdrobite
Mod de preparare:
Fierbe tăieteii în apă cu sare, conform instrucţiunilor înscrise pe ambalaj, apoi frece-i rapid sub jet de apă rece.
Stropeşte-i cu o linguriţă ulei de floarea-soarelui şi lasă-i deoparte.
Presară carnea cu o lingură praf de curry, condiment garam maşala şi uleiul rămas. Frige la grill 5 minute pe fiecare parte, până când se pătrunde şi se rumeneşte.
Incinge un vas neaderent şi adaugă praful de curry rămas până când aromeleîncep să se degajeze. Adaugă untul de arahide, supa de pui şi zeama de lămâie şi amestecă.
Porţionează tâieţeii în 2 boluri şi aşază peste friptura tăiată fâşii, ceapa verde, castravete şi stropeşte cu sosul de arahide. Presară arahidele rumenite şi serveşte.
Pofta buna!