Salată cu pui, valeriana şi roşii
PrinteazaSalată cu pui, valeriana şi roşii din: file de pui, suc de lamaie, otet balsamic, rosii cherry, ardei iute, ceapa verde, sfecla, valeriana, ulei de masline, piper, zahar.
- 600 g file de pui
- 1 lingura suc de lamaie
- 1 lingura otet balsamic
- sare
- 1 lingurita feliute de ardei iute uscat
- 250 g rosii cherry
- 1 legatura ceapa verde
- 1 sfecla mica
- 500 g valeriana
- 3 linguri ulei de masline
- piper
- zahar
Mod de preparare:
Tăiaţi puiul fâşii. Amestecaţi-le cu sucul de lămâie, oţetul balsamic, sarea şi feliuţele de ardei iute şi marinaţi-le 10 minute. Pregătiţi legumele.
Tăiaţi roşiile în jumătate, ceapa inele, iar sfecla fâşii. Amestecaţi totul cu valeriana.
Prăjiţi fâşiile de carne într-o lingură de ulei încins, apoi scoateţi-le pe o farfurie. Turnaţi marinata în grăsimea rămasă în tigaie, adăugaţi şi restul de ulei, condimentaţi şi lăsaţi sosul format să se răcească.
Amestecaţi-l cu ingredientele pentru salată şi serviţi-o cu bucăţile de pui.
Salată cu pui, valeriana şi roşii
Pofta buna!