Salata de quinoa cu ceapa rosie si dovleac

Printeaza

Salata de quinoa cu ceapa rosie si dovleac din: ulei, ceapa rosie, usturoi, dovleac, broccoli, frunze de cimbru, quinoa, patrunjel, merisoare, seminte de dovleac, otet balsamic, branza feta.

Ingrediente:

  • 1 lingurite ulei
  • 1 ceapa rosie, taiata in doua si feliata
  • 2 catei de usturoi, feliati
  • 175 g dovleac congelat, taiat in bucati
  • 140 g broccoli, taiat in buchetele mici
  • 1 lingura cu frunze de cimbru proaspat
  • 250 g quinoa, gata preparata
  • 2 linguri de patrunjel tocat
  • 25 g merisoare confiate
  • 1 mana seminte de dovleac (optional)
  • 1 lingura de otet balsamic
  • 50 g branza feta, faramitata

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul într-un wok prevăzut cu capac, pune în el ceapa şi usturoiul şi căleşte-le 5 minute, până când se înmoaie, apoi transferă-le pe o farfurie cu ajutorul unei spumiere.

Pune în wok dovleacul, amestecă până când începe să-şi schimbe culoarea, apoi adaugă tulpinile şi bucheţelele de broccoli.

Stropeşte legumele cu 3 linguri de apă, apoi presară cimbrul, acoperă vasul şi lasa-le sa se gateasca la aburi circa 5 minute, pana cand devin fragede.

Intre timp, pune quinoa într-un bol şi amestec-o cu ajutorul unei furculiţe.

Adaugă pătrunjelul, merişoarele, seminţele (dacă foloseşti), ceapa şi usturoiul călite anterior, şi oţetul balsamic şi amestecă bine.

Incorporează legumele din wok şi feta.

 

Salata de quinoa cu ceapa rosie si dovleac

Salata_de_quinoa_cu_ceapa_rosie_si_dovleac

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.