Salata de quinoa cu ceapa rosie si dovleac
PrinteazaSalata de quinoa cu ceapa rosie si dovleac din: ulei, ceapa rosie, usturoi, dovleac, broccoli, frunze de cimbru, quinoa, patrunjel, merisoare, seminte de dovleac, otet balsamic, branza feta.
Ingrediente:
- 1 lingurite ulei
- 1 ceapa rosie, taiata in doua si feliata
- 2 catei de usturoi, feliati
- 175 g dovleac congelat, taiat in bucati
- 140 g broccoli, taiat in buchetele mici
- 1 lingura cu frunze de cimbru proaspat
- 250 g quinoa, gata preparata
- 2 linguri de patrunjel tocat
- 25 g merisoare confiate
- 1 mana seminte de dovleac (optional)
- 1 lingura de otet balsamic
- 50 g branza feta, faramitata
Mod de preparare:
Incinge uleiul într-un wok prevăzut cu capac, pune în el ceapa şi usturoiul şi căleşte-le 5 minute, până când se înmoaie, apoi transferă-le pe o farfurie cu ajutorul unei spumiere.
Pune în wok dovleacul, amestecă până când începe să-şi schimbe culoarea, apoi adaugă tulpinile şi bucheţelele de broccoli.
Stropeşte legumele cu 3 linguri de apă, apoi presară cimbrul, acoperă vasul şi lasa-le sa se gateasca la aburi circa 5 minute, pana cand devin fragede.
Intre timp, pune quinoa într-un bol şi amestec-o cu ajutorul unei furculiţe.
Adaugă pătrunjelul, merişoarele, seminţele (dacă foloseşti), ceapa şi usturoiul călite anterior, şi oţetul balsamic şi amestecă bine.
Incorporează legumele din wok şi feta.
Salata de quinoa cu ceapa rosie si dovleac
Pofta buna!