Salata de quinoa cu portocale si avocado
PrinteazaSalata de quinoa cu portocale si avocado din: boabe de quinoa, avocado, ceapă roşie, ţelină mică, portocale, ulei extravirgin de măsline, zeama de lamaie.
Quinoa este o sursă excelentă de proteine, conținând toți cei nouă aminoacizi esențiali de care organismul nostru are nevoie. De asemenea, este bogată în fibre, fier, magneziu, fosfor și mangan, și conține și cantități semnificative de vitamina B2, B6 și B9.
În plus, quinoa este considerată un aliment complet, deoarece conține toți cei nouă aminoacizi esențiali de care organismul uman are nevoie pentru a produce proteine.
Ingrediente:
- 150 g boabe de quinoa
- 1 fruct de avocado
- 1/2 ceapă roşie
- 1/2 ţelină mică
- 2 portocale
- 2 linguri ulei extravirgin de măsline
- zeama de la 1 lămâie
Mod de preparare:
Pui quinoa într-o strecurătoare şi o speli sub jet de apă, după care o pui la fiert 10 minute, în 200 ml apă, la foc mic, amestecând din când în când.
Tai în jumătate fructul de avpcado, scoţi sâmburele, apoi extragi miezul din coajă, cu ajutorul unei linguriţe. Il tai în cubuleţe.
Cureţi şi speli ţelina şi ceapa. Decojeşti portocalele. Tai ţelina cubuleţe, iar ceapa mărunt. Stropeşti cu zeamă de lămâie ţelina şi avocado.
Amesteci toate ingredientele şi torni uniform, în fir subţire, uleiul extravirgin de măsline.
Salata de quinoa cu portocale si avocado
Pofta buna!