Salata de quinoa cu rosii si castraveti
PrinteazaSalata de quinoa cu rosii si castraveti din: quinoa, rosii, castravete fabio, telemea sau mozzarella, menta, busuioc, ulei extravirgin de măsline, zeama de lamaie, sare, piper măcinat.
Ingrediente:
- 200 g quinoa
- 3 rosii mari
- 1 castravete fabio
- 50 g telemea sau mozzarella
- câteva frunze de mentă sau busuioc
- 2 linguri ulei extravirgin de măsline
- zeama de la 1/2 lămâie
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Pui bobiţele de quinoa la înmuiat pentru 30 de minute, în apă cu o linguriţă de iaurt sau cu zeama de lămâie, ingrediente care’au rostul de a elimina gustufuşor amărui al bobiţelor de quinoa.
După 15 minute, scurgi seminţele de quinoa în strecurătoare şi le clăteşti sub jet de apă rece.
Le pui la fiert pentru 15 minute, în apa curată, cât să le acopere.
După ce a fiert, scurgi quinoa într-o strecurătoare. Intre timp, speli roşiile, castravetele şi frunzele de busuioc ori de mentă.
Tai castravetele în rondele subţiri, roşiile în cubuleţe şi telemeaua în cubuleţe.
Amesteci într-un bol quinoa cu roşiile, castravetele, brânza şi frunze le verzi.
Le stropeşti cu puţin ulei extravirgin de măsline, zeamă de lămâie sau puţin oţet de mere şi condimentezi cu sare şi piper după gust.
Salata de quinoa cu rosii si castraveti
Pofta buna!