Salata de quinoa cu rosii si castraveti

Printeaza

Salata de quinoa cu rosii si castraveti din: quinoa, rosii, castravete fabio, telemea sau mozzarella, menta, busuioc, ulei extravirgin de măsline, zeama de lamaie, sare, piper măcinat.

 

Ingrediente:

  • 200 g quinoa
  • 3 rosii mari
  • 1 castravete fabio
  • 50 g telemea sau mozzarella
  • câteva frunze de mentă sau busuioc
  • 2 linguri ulei extravirgin de măsline
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • sare
  • piper măcinat

Mod de preparare:

Pui bobiţele de quinoa la înmuiat pentru 30 de minu­te, în apă cu o linguriţă de iaurt sau cu zeama de lămâ­ie, ingrediente care’au rostul de a elimina gustufuşor amărui al bobiţelor de qui­noa.

După 15 minute, scurgi seminţele de quinoa în strecurătoare şi le clăteşti sub jet de apă rece.

Le pui la fiert pentru 15 minute, în apa curată, cât să le acopere.

După ce a fiert, scurgi quinoa într-o strecură­toare. Intre timp, speli roşiile, castravetele şi frunzele de busu­ioc ori de mentă.

Tai castravetele în rondele subţiri, roşiile în cubuleţe şi telemeaua în cubuleţe.

Amesteci într-un bol quinoa cu roşiile, castravetele, brânza şi frunze le verzi.

Le stropeşti cu puţin ulei extravirgin de măsline, zeamă de lămâie sau puţin oţet de mere şi condimentezi cu sare şi piper după gust.

Salata de quinoa cu rosii si castraveti

Salata_de_quinoa_cu_rosii_si_castraveti

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.