Salată Răcoritoare de Quinoa cu Fenicul și Mere

Printeaza

Salată Răcoritoare de Quinoa cu Fenicul și Mere din: quinoa, fenicul, mere, nuci, frunze de patrunjel, ulei de masline, ulei de masline, otet de mere, mustar dijon, sare, piper.

Această Salată Răcoritoare de Quinoa cu Fenicul și Mere este o explozie de arome și texturi care vă va cuceri gusturile.

Quinoa bogată în proteine se amestecă cu feniculul crocant, merele dulci și nucile prăjite pentru o combinație delicioasă și satisfăcătoare.

Vinaigrette-ul de muștar adaugă o notă ușor picantă și aduce totul împreună. Cu această salată, veți savura fiecare mușcătură și veți profita de beneficiile nutriționale ale ingredientelor proaspete și sănătoase.

 

Ingrediente:

  • 1 cană de quinoa, spălată și fiartă
  • 1 bulb de fenicul, tăiat în fâșii subțiri
  • 2 mere crocante, tăiate cubulețe
  • 1/2 cană de nuci prăjite, mărunțite
  • Frunze proaspete de pătrunjel pentru garnitură
  • Ulei de măsline extra virgin

Ingrediente pentru vinaigrette de muștar:

  • 3 linguri de ulei de măsline extra virgin
  • 2 linguri de oțet de mere
  • 1 lingură de muștar Dijon
  • Sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust

 

Mod de preparare:

Într-un bol mare, combinați quinoa fiartă, fâșiile de fenicul, cubulețele de mere și nucile mărunțite.

Într-un borcan mic cu capac, amestecați ingredientele pentru vinaigrette-ul de muștar: ulei de măsline, oțet de mere, muștar Dijon, sare și piper. Strângeți bine capacul și agitați bine până când se formează o emulsie omogenă.

Turnați vinaigrette-ul de muștar peste amestecul de quinoa și amestecați ușor pentru a îmbrăca ingredientele.

Asezați salata într-un bol de servit și stropiți cu puțin ulei de măsline.

Garnisiți cu frunze proaspete de pătrunjel.

Serviți salata la temperatura camerei sau răcită, în funcție de preferințele dumneavoastră.

 

Valori nutriționale (aproximative) per porție:

  • Calorii: 350-400 kcal
  • Carbohidrați: 45-50 g
  • Grăsimi: 15-18 g
  • Proteine: 9-11 g
  • Fibre: 7-9 g

Puteți adăuga și câteva frunze de salată verde pentru o notă suplimentară de prospețime și culoare.

Acestă salată este potrivită pentru mesele de prânz sau cine ușoare, dar poate fi, de asemenea, o garnitură minunată pentru carnea la grătar sau pește.

Este perfectă pentru zilele călduroase de vară și poate fi adaptată cu ingrediente preferate sau cu ceea ce aveți la îndemână în bucătărie.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Salata de spanac cu ceapa rosie

Salata de spanac cu ceapa rosie din: spanac, ceapa rosie, ulei, otet de cidru de mere, pasta de rosii, ceapa alba, praf de mustar, sare, piper, ou. Reteta low carb Ingrediente: 500gr spanac 1/2 ceapa rosie, feliata 3 linguri ulei 2 linguri otet de cidru de mere 2 lingurite pasta de rosii 1 1/2 lingurite […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.