Salată de raţă marinată

Printeaza

O reteta de salata de rata marinata din: piept de rata, usturoi, zeama de lamaie, cimbru verde, rozmarin, ulei de masline, seminte de hrisca, supa de pui, fasole verde, busuioc, ceapa rosie, masline, dovlecei, ceapa verde, rosii si otet de vin rosu.

Ingrediente:Salată de raţă marinată

  • 450 g piept de rata fara piele si dezosat
  • 2 catei de usturoi pisati
  • zeama de la 1 lamaie
  • 12 crengute de cimbru verde
  • 1 lingurita rozmarin verde tocat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 225 g seminte de hrisca
  • 750 ml supa de pui cu continut redus de sodiu
  • 125 g fasole verde
  • 200 g frunze de salata asortate
  • 5 crengute de busuioc verde tocate fin
  • 1/2 ceapa rosie taiata solzisori
  • 4 masline verzi fara samburi (optional)
  • 4 masline negre fara samburi (optional
  • 2 dovlecei medii taiati in fasii subtiri pe lungime
  • 12 fire de ceapa verde
  • 12 rosii mici
  • 1 1/2 lingurita otet de vin rosu sau o combinatie de otet de sherry si otet balsamic

 

Mod de preparare:

Se curăţă pieptul de raţă de grăsime. Se crestează carnea în zigzag pe ambele părţi cu un cuţit ascuţit. Se pun bucăţile de carne într-un castron şi se adaugă două treimi din usturoi, zeama de lămâie, jumătate din crenguţele de cimbru, rozmarinul şi 1 lingură de ulei. Se dă carnea prin acest amestec, apoi se lasă la marinat.

Se pune hrişcă într-o tigaie şi se prăjeşte la foc potrivit, amestecând bine, 4-5 minute sau până când s-a închis uşor la culoare. Se ia tigaia de pe foc.

Se pune supa într-o oală şi se înfierbântă. Se adaugă hrişcă şi se dă într-un clocot, apoi se micşorează flacăra, se acoperă şi se fierbe 10-15 minute sau până când supa a fost absorbită. Se ia de pe foc şi se lasă deoparte acoperită.

Se încinge o tigaie pentru grătar 5 minute. Intre timp se pune fasolea verde într-o oală cu apă clocotită şi se opăreşte 1-2 minute. Se scurge şi se trece sub jet de apă rece. Se taie fasolea în două şi se pune într-un castron. Se adaugă frunzele de salată, busuiocul, ceapa roşie şi măslinele şi se amestecă bine.

Se scoate carnea din marinată şi se pune în tigaia încinsă. Se frige 3 minute pe fiecare parte ca să fie mai nefăcută (şi mai mult ca să fie mai făcută). Se scoate carnea şi se pune pe un fund de lemn. Se pun in tigaie dovleceii, ceapa verde şt roşiile şi se frig 1-2 minute sau până când se înnegresc puţin şi uniform.

Se amestecă într-un castron restul de usturoi şi ulei cu oţetul. Se adaugă restul de crenguţe de cimbru. Se amestecă, apoi se stropeşte salata. Se adaugă casa (hrisca). Deasupra se aranjează dovleceii, ceapa verde şi roşiile. Pieptul de raţă se taie felii, se aranjează peste salată şi se serveşte.

Salată de raţă marinată

Salată de raţă marinată

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.