Salata de rata cu pere si miere

Printeaza

Salata de rata cu pere si miere din: piept de raţă, salată valeriană, pere, miere, unt, salota, vin rosu, foi de placnta, dafin.

 

Ingrediente:

  • 1 pachet (16 felii) piept de raţă
  • 200g de salată valeriană
  • 2 pere
  • 2 linguriţe de miere
  • 50g de unt
  • 1 şalotă
  • 200ml de vin roşu
  • 2 foi de plăcintă
  • 1 frunză de dafin

 

 

Mod de preparare:

Se topesc 20g de unt şi se căleşte şalota tăiată cubuleţe.

După 1 minut se adaugă sare, piper, frunza de dafin, vinul şi 50ml de apă şi se lasă să fiarbă la foc mic timp de 30 minute, până când lichidul se reduce şi sosul se îngroaşă.

preîncălzeşte cuptorul la 170°C. Se ung foile de plăcintă cu puţin unt, se taie în pătrate egale şi se coc timp de 3-5 minute până când sunt coapte, dar nu rumenite, intr-o altă tigaie se topeşte untul rămas, după care se adaugă perele, curăţate şi tăiate felii de aproximativ 1 centimetru.

Când perele s-au înmuiat, se adaugă mierea şi se mai lasă încă 2 minute până când se caramelizează, amestecând, să nu se prindă.

Când toate ingredientele sunt gata, se aşază salata pe farfurii, alternând straturi de salată, piept de raţă, foi de plăcintă şi pere, după care se adaugă sosul de vin.

serveşte imediat.

 

Salata de rata cu pere si miere

Salata_de_rata_cu_pere_si_miere

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.