Salată de raţă

Printeaza

O reteta de salata de rata din: rata, sare de mare, piper negru, scortisoara, rozmarin, mandarina, rosii, lamai, patrunjel, menta, ulei de masline extravirgin, migdale, fistic, visine si fetica.

Carnea de raţă este consistentă, iar atunci când este rumenită cu multe condimente poate fi destul de greu de digerat. Aici vă ofer o reţetă de raţă coaptă lent, crocantă, cu rucola, verdeţuri, fructe şi migdale, care dintr-odată devine un prânz uşor, de vară.

Ingrediente:Salată de raţă

  • o raţă
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • o linguriţă rasă de scorţişoară măcinată
  • un fir de rozmarin proaspăt
  • o mandarină sau o portocală mică, tăiată în două
  • 2 rodii mari
  • 6 lămâi mici din conservă
  • o legătură mare de pătrunjel proaspăt
  • o legătură mare de mentă proaspătă
  • ulei de măsline extravirgin
  • 50 g migdale feliate, uşor prăjite
  • 50 g fistic curăţat de coajă şi tocat
  • o mână de vişine sau fructe de merisor uscate
  • 2 maini mari de fetica, spalate sau uscate

 

Mod de preparare:

încingeţi cuptorul la 180°C (treapta 4). Spălaţi raţa şi ştergeţi-o cu şervete de hârtie, pe dinăuntru şi pe dinafară. Amestecaţi o linguriţă de sare şi una de piper cu scorţişoara şi condimentaţi raţa, atât în exterior cât şi în interior. Umpleţi-o cu rozmarin şi jumătăţile de mandarină sau portocală. Puneţi raţa într-o tavă pentru cuptor, cu pieptul în jos, şi prăjiţi-o timp de o oră în cuptorul încins.

Scoateţi tava din cuptor şi eliminaţi din tavă toată grăsimea, cu o lingură. (Puneţi-o deoparte şi folosiţi-o la cartofi prăjiţi!) întoarceţi raţa cu pieptul în sus şi mai coaceţi-o o oră. în ultimele 15 minute, măriţi temperatura la 200°C (treapta 6) dacă e nevoie să se rumenească pielea.

Când raţa e aproape gata, tăiaţi rodiile în două. Scoateţi interiorul lămâilor şi puneţi-l deoparte. Tocaţi grosier coaja lămâilor. Alegeţi frunzele de pătrunjel şi de mentă.

Scoateţi raţa din cuptor şi lăsaţi-o să se răcească puţin. Apoi scoateţi jumătăţile de mandarină sau portocală din interior, cu o lingură, şi puneţi-le deoparte. Aşezaţi raţa pe o farfurie de servit şi apoi ocupaţi-vă de restul salatei.

Luaţi o jumătate de rodie şi ţineţi-o deasupra unui bol, cu partea tăiată în jos. Loviţi coaja cu o lingură de lemn. Seminţele vor cădea în bolul de dedesubt. Procedaţi la fel cu celelalte 3 jumătăţi. Puneţi deoparte două treimi din sâmburii de rodie, iar restul zdrobiţi-i în robotul de bucătărie împreună cu zeama de la jumătăţile de mandarină şi interiorul lămâilor. Treceţi amestecul prin sită şi amestecaţi-l cu o cantitate egală de ulei de măsline, obţinând un sos. Condimentaţi uşor cu sare şi piper şi puneţi-l deoparte.

într-un castron mare, amestecaţi cea mai mare parte a frunzelor de pătrunjel şi mentă cu migdalele prăjite, fisticul, vişinele, coaja lămâilor, sâmburii întregi de rodii şi frunzele de salata-mielului. Adăugaţi nişte sos. Scoateţi carnea de raţă de pe oase, inclusiv pielea crocantă (dacă raţa e caldă încă, vă puteţi pune nişte mănuşi de cauciuc) şi rupeţi-o bucăţi. Aranjaţi bucăţile de carne pe un platou mare de servit, acoperiţi-le cu salata asezonată şi cu restul frunzelor de mentă şi pătrunjel, apoi mai stropiţi cu nişte sos şi serviţi.

Salată de raţă

Salată de raţă

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.