Salata rece cu sunca
PrinteazaSalata rece cu sunca din: sunca, castraveti, oua, salata verde, patrunjel, lamaie, sare, smantana.
- 200 g şuncă presată
- 4 castraveti muraţi
- 1 castravete proaspăt
- 2 ouă fierte
- salată verde
- pătrunjel
Pentru sos:
- 1 gălbenuş fiert
- 1 gălbenuş crud
- 1 lingură de zeamă de lămâie
- 1/2 linguriţă de sare
- 100 ml smântână 25%
- ulei de floarea-soarelui
Mod de preparare:
Amestecă gălbenuşul fiert cu cel crud. Adaugă sarea. Incorporează treptat uleiul. Toarnă zeama de lămâie. La final, după ce obţii o maioneză omogenă, adaugă smântână. Aşază frunze de salată verde pe o farfurie.
Pune deasupra fâşii de castravete murat, apoi un strat de şuncă presată tăiată bastonaşe şi unul de castravete crud tăiat bastonaşe. Ornează cu sosul de smântână şi cu ou fiert ras.
Decorează cu patrunjel.
Pofta buna!