Salata rece de paste
PrinteazaSalata rece de paste din: paste, piept de curcan, rosii cherry, rucola, sare, piper, otet balsamic, ulei de masline, zahar, parmezan si dovlecel.
- 400 g paste
- 400 g piept de curcan
- 200 g rosii cherry
- 200 g rucola
- sare
- piper negru macinat
- 2-3 lingurite otet balsamic
- 3 linguri ulei de masline
- o lingura zahar
- 50 g parmezan
- un dovlecel cu coaja verde
Mod de preparare:
Se pun pastele să fiarbă în apă cu sare şi puţin ulei, conform instrucţiunilor de pe cutie. După aceea, se scot în sită şi se dau sub jet de apă rece. Separat, se spală rucola şi se lasă la scurs.
Se feliază pieptul de curcan, se unge cu ulei şi se condimentează cu sare, cimbru şi piper măcinat, apoi se lasă câteva minute la rece.
Roşiile se spală şi se taie jumătăţi. Dovlecelul se spală şi se feliază. Se presară sare, după gust. Se încinge grătarul şi se pun bucăţile de carne.
Se rumeneşte pe fiecare parte şi apoi se taie feliuţe potrivite. La sfârşit, se adaugă şi dovleceii şi se lasă 2-3 minute.
Separat, se prepară sosul pentru salată. Se pun într-un bol sare, piper, zahăr, oţet balsamic, ulei de măsline şi parmezan. Pastele se pun într-un bol şi se amestecă cu roşiile, pieptul de curcan, dovleceii şi rucola.
Se adaugă sosul, se amestecă, si se serveste.
Pofta buna!