Orezul este unul dintre cele mai populare și răspândite cereale în întreaga lume. Este un aliment de bază pentru mai mult de jumătate din populația globală și este cultivat în principal în zonele tropicale și subtropicale. Există mai multe varietăți de orez, iar cele mai comune sunt orezul alb și orezul brun.
Orezul alb este cel mai frecvent consumat și este obținut prin îndepărtarea stratului exterior și a tărâțelor din bobul de orez. Este caracterizat prin faptul că are un gust neutru și o textură ușor lipicioasă după gătire. Orezul alb este folosit în diverse feluri de mâncare, cum ar fi pilafuri, sushi sau deserturi.
Ingrediente:
orez
oua
unt
praz
ardei
ulei
otet
Mod de preparare:
Amestecă 3-4 ouă fierte cu o cană cu orez fiert şi tras în unt topit.
Adaugă un fir de praz tăiat rondele şi un ardei gras tăiat fâşii.
Tocana de post cu orez din: ardei, gogosar, vanata, rosii, orez, cartof, ceapa, usturoi, ciuperci. Ingrediente: 1 ardei gras 1 gogoşar 1 vânătă 2 roşii, 1 mână de orez 1 cartof 1 ceapă 2 căţei de usturoi 4 ciuperci Mod de preparare: Se spală şi se curăţă toate legumele, se taie ardeiul şi vânătă […]
Orez salbatic cu nuci pecan din: orez salbatic, ceapa, nuci pecan, merisoare, ulei de nuci, ulei, sare, piper. Nucile pecan sunt bogate în grăsimi sănătoase, proteine, fibre, vitamine și minerale. Acestea conțin în special acizi grași mononesaturați, cum ar fi acidul oleic, care este benefic pentru sănătatea inimii. De asemenea, nucile pecan sunt o sursă bună […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.